Geprobeerd – Trip naar Illa Fantasia water park

Ik heb de kans gekregen om een dagje Illa Fantasia te ervaren. Illa Fantasia is een waterpark net buiten Barcelona. Voordat ik ging heb ik natuurlijk even naar de weersverwachting gekeken en ik werd niet teleurgesteld: zonnige dag, 27 graden, zonder enige bewolking. De datum was vastgesteld en het enige wat ik nog hoefde te doen was het zoeken naar vrienden die met me mee wilden gaan.

De trip was georganiseerd door Julià Travel, deze voorziet je van een gratis bus service op de heen- en terugweg. Ik had niet verwacht dat de trip zo makkelijk was te regelen. Het is namelijk niet eens nodig om je ticket van te voren aan te schaffen, je kunt het ook op de dag zelf betalen.

Toen ik met mijn vrienden plaats had genomen in de bus, die verrassend leeg was voor een warme zaterdagmorgen in juni, kwam een vertegenwoordiger van Illa Fantasia langs alle passagiers. Deze gaf ons een voucher en noteerde de prijs die wij moesten betalen aan de kassa. Na een korte reis van ongeveer 20 minuten reden we langs de kustlijn en kwamen we aan bij het waterpark.

Tickets betalen bij Illa Fantasia Julia travel

We betaalden de prijs die op het voucher was geschreven, liepen naar binnen op zoek naar de kluisjes en was het tijd voor plezier!

Mijn vrienden en ik begonnen bij het nieuwe Piratenschip gebied. Deze is duidelijk gemaakt voor kinderen om in te spelen, maar wij waren daar ook om plezier te maken en eens terug te gaan in de tijd. We stonden er een tijd onder voordat we een groot emmer water, ter grootte van een mammoet, over ons heen kregen. Hierna probeerden we verschillende glijbanen in de buurt, zoals de Kamikaze voor pure sensatie en de Aguamania met een verrassend steile daling!

Tip: 10% korting met de Oh-Barcelona.com Kortingen {Wat is dit?}

Na deze glijbanen gingen we naar de Supertobogan glijbaan, een van de grote blauwe waarin je ronddraait als een gek. Hierna verdeelden we onszelf in paren en pakten we de grote dubbel rubberen ring en liepen op de trappen van de Bitour. Deze glijbaan is niet heel steil maar zeker wel vol spanning als je tegen de zijkanten aan botst, soms leek het wel alsof we over de rand heen konden vallen!

Piratenschip gebied in waterpark Illa FantasiaKamikaze glijbaan in waterpark Illa Fantasia vlab bij Barcelona

Eenmaal aangekomen aan de andere kant van het park hadden we het zo naar onze zin dat we hier de rest van onze dag spendeerden. Ook hier waren de grote blauwe glijbanen, deze heetten Megatous, die nog veel steiler waren dan de andere. Naast deze glijbanen stonden de Rapids, deze waren een variant van de Kamikaze, alleen bij deze was het zelfs zo dat je bij de daling een paar keer door de lucht vloog!

Het golven zwembad stond gelijk naast de glijbanen dus een deel van de tijd brachten we door bij de glijbanen en het andere deel gingen we zonnen bij het zwembad. Ook werden we enthousiast als kleine kinderen zodra de sirenes van het zwembad gingen om aan te geven dat de golven eraan kwamen!

onze favoriete glijbaan in het waterpark Voordat we het wisten hadden we met z´n allen honger en besloten we te gaan eten in een van de vele restaurants rondom het park. De prijzen waren relatief gemiddeld vergeleken met veel andere water-en entertainmentparken. Je kon er alle algemene gerechten vinden als burgers, kip en pizza.

Na de lunch gingen we nog ontspannen naast het golven zwembad totdat we weer het gevoel hadden dat we konden bewegen. Hierna gingen we nog langs wat glijbanen en voordat we het wisten was het alweer tijd om te gaan. We verzamelden al onze spullen en liepen naar de bus die direct voor de uitgang op ons stond te wachten. Na zo´n 20 minuten arriveerden we in het centrum van Barcelona, een perfect einde van een geweldige dag!

Denk eraan! Bespaar 10% met de Oh-Barcelona kortingen {Algemene Voorwaarden}

Ben jij al naar Illa Fantasia geweest en vond je dit ook een geweldige ervaring? Laat een comment achter om ons te laten weten of je een leuke dag hebt gehad.

Sean